02.09.2015.

Book review : Devojka od papira - Gijom Muso

Vreme je za novi BOOK post ! :)


Danas vam pišem o svojoj omiljenoj knjizi. Pročitala sam gotovo sve knjige Gijoma Musoa, ali ova je ostavila poseban utisak na mene. 


Gijom Muso rođen je 1974. godine u Francuskoj. Sa 19. godina odlazi u SAD, po završetku srednje škole. Radi kao prodavac sladoleda. Zatim se, nakon nekoliko meseci , vraća u Francusku. Počinje da piše, i u njegovim knjigama se prepoznaje uticaj njegovog života u Njujorku, posebno po mestima radnje u kojima su smeštene gotovo sve njegove priče. Njegove knjige prevedene su na trideset i četiri jezika, a prodate u više miliona primeraka širom sveta. Posebno preporučujem njegova dela onima koji vole trilere i naučnu fantastiku sa dozom ljubavnih zapleta. PHOTO : Google 
Težak raskid je promenio život slavnog pisca bestselera. Tom, uspešan i zadovoljan sopstvenim životom gubi inspiraciju, zatvara se u sebe, i podleže porocima. Kada jedne večeri na njegova vrata zakuca Bili, prelepa a očajna njegov će život ponovo krenuti da se menja. Ona tvrdi da je junakinja iz njegovih romana, i da je njen život u njegovim rukama. Da li Tom umišlja ? Da li ga njegovi poroci drže u šaci? Zašto se mašta igra sa njegovom stvarnošću? Ko je Bili ? I zašto tvrdi da će umreti ako on ne nastavi da piše? 


Linkovi : 4 коментара: