02.01.2016.

< 224 >

 Danas vam pišem o knjizi. :) Radujem se tome, jer odavno nisam imala ni vremena ni prilike za to. Nadam se da ste dobili  knjigu za Novu Godinu, ali i da ste je poklonili nekome, jer time poklanjate ceo jedan novi život, novu priču, nove pouke.  Želim vam sve najdivnije. Srećni praznici!!! O čemu se radi u knjizi? Verujem da bi svi koji su je pročitali odgovorili drugačije na to pitanje. Ja bih rekla, knjiga je o snazi žene. O snazi ljubavi. O pravdi i poštenju. 16. vek i rečenica od koje se ledi dah : " Ponoćnom Venecijom vladaju psi, mačke i pacovi. " Dovoljno da ne ispuštam ovaj pomalo istorijski roman iz ruku. Ne volim da prepričavam radnju knjige. Ali volim da govorim o osećanjima glavnih junaka, o tome kako sam ih ja doživela. 

PHOTO by : Google

Ona je jaka, kao stena. Onako kako su jake žene koje vole. Čiji je pokretač ljubav. Babica koja je pomogla mnogim ženama da donesu plod na svet. Ali bez mogućnosti da zatrudni. Rastrzana izmedju vere, pravila i čovečnosti ona se ne predaje. Duboko veruje u svoj cilj. I verno sledi svoj put.


On je orah. Tvrd. Stabilan. Ne toliko različit od nje. Možda samo po tome što on ponekad pomišlja na odustajanje. A onda, kada mu ona dodje u misli on se priseti da je rano, uvek je rano za odustajanje. Izolovan, živi kao rob. Ali odlučuje se na beg. Ne podleže ucenama. I zna šta mu je najvažnije.Te dve snage privlače jedna drugu sve vreme. Na daljinu. A onda kada se sretnu imate utisak kao da se desio vatromet! 

KLIK na LINK , Vulkan 

Нема коментара:

Постави коментар