20.08.2016.

KLIK na LINK : Svidelo mi se

U ovom postu htela sam da istaknem postove drugih blogera koje sam pročitala u zadnjih par dana a koji su na mene ostavili nekakav utisak. Prokomentarisaću šta mi se to svidelo, šta me je nateralo na razmišljanje, sa čime sam se i ja složila. Izabrala sam pet postova, nasumično. Različite teme su u pitanju kao i različiti blogovi. Uživajte! "Kada živiš u društvu poremećenih i nametnutih vrijednosti, od tebe se očekuje da se ponašaš po tim pravilima.  Ali ima ona izreka koja kaže da pravila postoje da bi se kršila. Tako ja volim da kršim ta pravila kada je moj stil oblačenja u pitanju. Ne volim da ličim na lutke iz markiranih izloga, jer ja sam marka/brend sama za sebe."

O, da! Potpuno se slažem! Koja je poenta biti isti? Stalno srećem devojke obučene isto, našminkane isto. Čini mi se da ponekad prihvataju sve što im modni trendovi nalažu ne razmišljajući. Pa, hm, možda meni to i ne stoji? Možda bih trebala naći nešto u čemu ću se ja osećati kao ono što jesam. Devojke, budite ono što jeste, budite originalne i svoje. Pratite svoje instikte a ne trendove. Ako želite da vidite Devojku sa suncokretima i njen predlog za ovde poslednje letnje dane KLIK na LINK : Devojka sa suncokretima , Milica Pralica  .
Kako me je ovaj post dirnuo ! Tatjana je lepo objasnila ulogu žene kao majke. Biti majka nije lako, ali osim što je obaveza i zadovoljstvo je. Sama nisam majka, ali jedva čekam da budem, ovaj post me je podsetio zašto to želim ! 


"Znaš taj osjećaj i ti… Kada dijete zanemari sve u prostoriji i potrči ti u najčvršći zagrljaj sa pogledom iz kog izbija sreća veća od planine. Samo što si ti tu. Što može da te zagrli. Kada neće da zaspi bez tvog zagrljaja jer je karta za ulazak u čudesnu zemlju snova upravo zvuk otkucaja tvog srca. Isti onaj koji je slušao dok je pod njim rastao i od mrve postao beba. Najstariji  zvuk njemu znan."
Svakom je njegov problem najveći na svetu, zar ne ? I u tom trenutku ne vidimo izlaz, ne znamo kako da se izborimo sa onim što nas muči. Tada nam je potreban neko ko će reći da ne brinemo, da će biti sve u redu ali i da nas sasluša. Desilo mi se i samoj da na moj problem čak i moji najbliži reaguju u smislu ma to je nebitno, ne nerviraj se oko gluposti . Da, ali meni to tada em što nije glupost, em što ne mogu da se ne nerviram. Jako cenim ljude koji pokažu interesovanje, samo da saslušaju. Jer, kako Aleksandra kaže, nekada nam je samo potreban ventil i jedno razumem te."Želimo samo da se izventiliramo u tom trenutku.
Da uživamo u zagrljaju prijatelja. Ono pravom, ali i zagrljaju rečima razumevanja.
Ponekad je čak i ćutanje sa prijateljem pravo rešenje za takve momente."Draga Olja, kako si me nasmejala ! A u isto vreme sam se i zamislila. Koliko sam puta pomislila isto što i ti! Kada bi se za svaku psovku na Facebooku donirao po jedan dinar, eh! Ljudi sebi mnogo daju za pravo i ne vode račune o tome ko ih čita. I da, ton se baš raspustio. "Koliko samo ima onih koji su na Facebook mreži da daju oduška tek samo tom svom tonu?
Kada se ugrizemo za jezik, koliko puta?
Kada nas svrbe prsti ali  ih obuzdamo i ne iskucamo na prvu loptu?
Ili da nam FB uvede bon za kulturiška ton?
Hm, šta da bude taj bon?
Sigurno bi mnoge kupio taj bon, za lovu ume da se odćuti i razmisli?!
Ovako free može nam se, šta nam teško jel?!"

KLIK na LINK za ceo tekst : Bon za ton , Olja Ristić  . I za kraj, iako ne najmanje važan, post o humanosti. Gledala sam video Ane2cats , pa sam onda naišla i na ovaj post. Divan gest. I sama činjenica da tako malo možemo da uradimo a da pomognemo mnogo je impresivna ! Pomozite i vi! 

"Dakle, nema izgovora da nemamo novca ili da nemamo gde da doniramo nešto i ako želimo. Ovo je jedna humanitarno-ekološka akcija kojoj možemo svi da se priključimo vrlo lako, a pomognemo mnogo, MNOGO."

OBAVEZNO pročitajte način na koji možete da pomognete, KLIK na LINK :  Čepom do osmeha, Priče jedne veštice 

PRIKLJUČI SE I TI !

*Slike su preuzete sa sajta Pinterest

Čitamo se,


                            Nevena 

                                                                                      XOXO

Нема коментара:

Постави коментар