07.12.2016.

Problem sa navikama

Sanjao sam te noćas. Otišla si od mene i svu svoju ljubav ponela sa sobom. Bio sam zatečen, iznenadjen, malo je reći da to nisam očekivao. Ali kad se dogodilo, shvatio sam. Nisam bio tu kad je trebalo, nisam te dovoljno slušao, nisam primećivao. Za mene, naša veza bila je savršena. A tebi je toliko toga falilo. 


Prvo, sve te poruke i propušteni pozivi na koje nisam odgovarao. Pravdao sam se obavezama i nedostatkom vremena. U stvari, zaboravljao sam, grešio sam, a nedostajao sam. Nisam primećivao. Mislio sam samo na sebe.  Sad znam. 


Drugo, bio sam jako sebičan. Nisam poštovao tvoje vreme. Brinula si, pomagala si i savetovala me. Žalio sam se, a tebe nisam slušao. Tražila si da ti kažem kako će biti sve u redu, a mogao sam da otklonim razlog tvoje brige. Nisam mario. Nije mi palo na pamet. Mislio sam jaka si i možeš ti to sama. Loše sam mislio.


Treće, sve te noći koje sam provodio svuda samo ne sa tobom. Izgubljeni sati u danu, pogrešne reči, koraci. Umesto odgovora izgovori. Govorio sam ti da si naporna, da me ne razumeš. Sve si znala. Htela si samo da to čuješ od mene. 


Nisam očekivao da odeš, ali to je jedino logično sada. Ko bi još ostao pored mene a da ne bude sa mnom? I ja bih sada, da mogu, pobegao od samoga sebe. Šta god da kažem ti ne bi verovala, i imala bi puno pravo na to. Ko bi verovao onome ko radije prećuti? 


I da bude još gore, pustio sam te da odeš i da zatvoriš vrata za sobom praveći se da spavam. A znao sam, kada odeš, da se nećeš više vratiti. Ti si od onih koji pružaju sto šansi ali ne i sto prvu. Znao sam, a sad ne znam jesam li sve to radio sa namerom da odeš od mene ili sa namerom da pobegnem od sebe, takvog kakav sam bio kraj tebe, zadovoljan, srećan i jednostavan. Nisam navikao na to. 


Generalno imam problem sa navikama. I dobrim i lošim. 
2 коментара:

  1. Prosla sam ovakvo ostavljanje i razvod, zatim.
    Boli pa prestane. I ide se dalje..

    ОдговориИзбриши
  2. Predobro napisano! Mislim da smo svi mi prosli kroz to ili jos gore bili bas takvi :)

    http://marinaaastyle.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши