07.01.2017.

Intervju : Alvir Kurtagić

Na Alvira sam naletela slučajno, a namerno se zainteresovala za to što radi. Iznenadio mi je nesvakidašnji pristup koji ima muzici, i to što iz njegovih pesama izbija ta iskrenost i ono što mnogi nemaju više u sebi, a tako je vredno : "Volim ono što radim." U tom delu sam možda pronašla i sebe, pa sam ga pitala želi li da uradi intervju za moj blog, što je on na moju veliku radost pristao. 


1. Recite nešto čitaocima mog bloga o Vama u par rečenica. 


Zovem se Alvir Kurtagić, rođen u gradu Bihaću 1993. godine. Završio sam Likovnu umjetničku školu i trenutno sam student Akademije likovnih umjetnost u Sarajevu. 


2. Od kada se bavite muzikom ? 


Muzikom se bavim od 2008 godine. 
Od trenutka kada sam upisao srednju školu. 
Prve pjesme sam počeo pisati i prije toga. 
 
3. Da li se sećate pesme koju ste prvo naučili? 

Toga se ne sjećam, previše je pjesama prošlo kroz moje uši i note. 


4. Čijem se radu divite? Kog izvođača najradije slušate? 


Divim se Edu Sheeranu, a ujedno njega najradije slušam i pokušavam da nađem inspiraciju u njegovim notama. Divim mu se zbog načina kako radi i kako je došao do toga gdje je sada i koliko mu je svaka pjesma priča za sebe. 

5. Kako okolina reaguje na to čime se bavite? 

Pa dosta ljudi me zna iz moje okoline, a njihova reakcija je uvijek pozitivna i daju mi podršku. 6. Šta biste poručili onima koji tek kreću da se bave nuzikom Pa poručio bih im da idu srcem u taj stil života, inače bilo kakve druge opcije ili želje da se nešto postigne kroz muziku mogu vam uzeti od vas istinsko uživanje u tome, a to ne bi trebao da bude smisao bavljenja muzikom.

Obavezno se pretplatite na Alvirov kanal, uživajte u divnoj muzici!           
                               

Нема коментара:

Постави коментар