09.01.2017.

Kome se raduješ?

Dugo sam se pitala ko si. Gde živiš sam znala, jer sam često u isto vreme kad i ti prolazila tvojom ulicom. Skoro da smo se mogli nazvati komšijama, a opet bili smo tako strani jedno drugom. U poslednje vreme te nema. Možda si promenio navike, možda mesto boravka, grad, ulicu. Ne znam. Tražila sam tvoje korake svuda, ali nema te. Već duže vreme ne prolaziš istim putem ili ne ideš više na isto odredište, svakoga dana u isto vreme.A onda smo se sreli, slučajno. Stajali smo na semaforu, jedno kraj drugog. Znala sam dobro taj kaput. Ispustio si nešto što je ličilo na koverat. Ali pre nego što sam ti uspela reći odjurio si na drugu stranu ulice. Pokušavala sam da te dozovem, ali bilo je teško, nisam ti znala ni ime. A onda sam pogledala u koverat, već odustala od toga da te pratim. Na njemu je pisalo ime i prezime, adresa. Bio je u pitanju neki račun, pa sam bila gotovo sigurna da je to adresa na kojoj živiš. Kada sam stigla tamo, stajala sam dugo na vratima. Onda sam skupila snage da pozvonim, već iznervirana idejom da se pojavim tu. Niko nije otvarao, niko se nije pojavljivao. Krenula sam nazad stepenicama, i videla te da ulaziš u zgradu. Bilo je pitanje hoću  li samo ostaviti račun u tvoje sanduče ili sačekati da se približiš i objasnim situaciju. U glavi sto scenarija u kojima ti misliš da sam luda i da te pratim. 


A onda postaje kasno za bilo kakav plan, ti pilaziš i javljaš se kao da živim u tvojoj zgradi. Objašnjavam kako si ispustio koverat na pešačkom prelazu, kako nisam odavde, i kako sam krenula da te pronađem. A ti, uzimaš iz mojih ruku taj komad papira, gledaš me i kažeš mi : Prečesto se srećemo za one koji ne žive u istoj zgradi.


Zatim mi pružaš ruku i odjednom postaješ u mojim očima prava osoba a ne neko kojeg sam izmislila na putu do pekare. Sva ranija pitanja se izgube, i ništa mi više nije važnije od toga nego da saznam kome se vraćaš hladnim danima i kome se raduješ?

2 коментара:

 1. Au, svaka čast :))

  introvertna-holandjanka.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 2. nice post dear
  i follow you please follow back
  christinakristina.blogspot.com

  ОдговориИзбриши