10.01.2017.

MOJ BLOG - MOJA STVAR

Izazvana nekim hejt komentarima na račun rada moje koleginice, odlučila sam se da napišem ovaj post. Biću jako kratka ali mislim i vrlo jasna, pa se nadam da ćete pročitati sve što imam da kažem kako onima koji nas čitaju tako i onima koji imaju svoje blogove i vredno rade na njima.


Dakle, moj blog je moja stvar. Znate, kao privatno vlasništvo, kao nešto lično. Ko god otvori nalog na bilo kojoj od platforma na kojoj se može pokrenuti blog dobija pravo da tu piše, radi i stavlja slike koje god želi. To prvo. Drugo, ono što vi vidite je u proseku 50-70% onoga šta se iza svakog bloga krije,odnosno toliko u procentima znate o onome ko stoji iza nekog bloga. Ta osoba, i isključivo ona, ima pravo da sa vama deli ili ne deli stvari iz privatnog života. 


Naravno, imate pravo da vam se nešto ne sviđa ili sviđa. Imate pravo na komentar, imate pravo na svoje mišljenje. Ali nemate pravo da nečiji trud, rad ili ljubav prema nečemu omalovažavate. Iskreno, nas koji radimo ono što volimo ne može sputati nečiji loš komentar jer sve dok postoji bar jedan čitalac našeg bloga kojem se dopadamo mi ćemo biti ispunjeni radošću. 

 Ne možete sputati one koji rade iz ljubavi, možete im samo dati vetar u leđa. 

22 коментара:

 1. Apsolutno se slažem sa tobom! Mi ulažemo veliki trud i rad u svoje blogove i ne treba nam nečiji hejt, već ako se nekom ne sviđa, lijepo savjet! Odlično napisano! Kratko i jasno. :)

  http://lifella2.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 2. Kucni odgoj i cjelozivotno obrazovanje. Posebno mi na balkanu moramo jos mnogo ucitu o cyber zlostavljanju. Mozda tezak izraz, ali i nije bas... omalovazavanje, ruzne rijeci, ... ima toga na pretek :(
  www.unasenorita.com

  ОдговориИзбриши
 3. Tacno. Moj blog, moja zabava, kome se svidja dobrodosao. Kome se ne svidja, klik i cao. Odavno se ne potresam na komentare da li nesto radim dobro ili ne. Svaku kritiku, koje nije argumentovana, kapiram kao projekciju onoga ko se kritikovanja dohvatio. Govori vise o njemu. Od kad sam to naucila stosta mi ne dize pritisak. Uzivaj u svom zivotu a ne obozavaoci ce da od.ebu u skokovima kad ostanu bez hranjenja tvojim nerviranjem.

  ОдговориИзбриши
 4. Blog jeste privatno vlasništvo. Osim onog što je zakonom zabranjeno da se piše javno, svidjalo nam se ili ne, vlasnik bloga može da piše pa i briše šta god hoće. Drago mi je što je neko primetio i započeo apel!

  ОдговориИзбриши
 5. Do sada jedini hejt komentar sa kojim sam se susrela na svom blogu jeste na račun onoga što pišem. Anonimna osoba je napisala kako ne smem na svom blogu da pišem priče koje su u skladu sa mojim mentalnim stanjem, jer blog mora da mi služi za pozitivnost. Ma ko to kaže? Gde piše to pravilo? Između ostalog, na svom blogu mogu da pišem o čemu hoću! Što ti kažeš, moj blog, moja stvar. Tako se ponašam i prema tuđim blogovima. Ako mi se sviđa sadržaj, ostaću, ako ne, izaći ću, ali sigurno neću vlasnika tog bloga hejtovati zato što ne piše ono što se meni dopada. Slažem se sa tobom u potpunosti. Ti pišeš predobre priče i ako ti neko uputi hejt, ne obraćaj pažnju, imaš nas koji zaista vole tvoj rad!

  introvertna-holandjanka.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 6. Podržavam, iako nemam takvo iskustvo sa komentarima na svojim blogovima. Ipak, kao gorku knedlu pamtim odgovor autorke jednog bloga na moj pozitivan i pohvalan komentar, koji joj se nije dopao, bio je valjda običan što je propratila psovkom u originalu. Dakle, svakojaka iznenađenja su moguća.
  Ovde je kratko i jasno sve rečeno, kome se ne dopada, neka zaobiđe. I ćuti.

  ОдговориИзбриши
 7. Slažem se, kad radiš ono što voliš, nikad ne možeš da pogrešiš. I nije ni važno da li će se svima sviđati ono što radim, važno je da se sviđa meni i ljudima koji su objektivni. Na sve drugo ne treba trošiti vreme <3

  ОдговориИзбриши
 8. Sve je stvar izbora i ne znam zasto se ljudi ne drze toga. Ukoliko ti se nesto ne dopada ne gledaj. Kao da neko tera nekoga da cita post koji mu se ne dopada.
  Otkud mu opste toliko slobodnog vremena i volje da cita nesto sto mu se ne svidja pa da jos i komentarise.
  www.zenskiposlovnikutak.com

  ОдговориИзбриши