13.05.2017.

Bez straha, molim !

Ti si taj koji bira da li će živeti u strahu ili će hrabro stajati pred svojim problemima. Možda ne postoji trenutno nešto što možeš da uradiš, ali je jedino pogrešno ako odustaneš. Ostani, bori se. Ako kažu da ne možeš, ti živi za to da im dokažeš da greše. Ako kažu da nisi dovoljno vredan, ti pokaži koliko vrediš. Istraj. 

Traži radost među malim stvarima. Možda ne postoji izlaz, ali ti nastavi da ga tražiš. Postoji toliko problema na ovome svetu, i isto toliko rešenja. Da li je tvoj najveći? Da li sa njime možeš da živiš? Čekaj, budi strpljiv. Vremenom sve dođe, ili prođe. Pokušavaj. I šta god da radiš i o čemu god da misliš, ne diži ruke od nečeg što jako želiš. Jer možeš, samo ako hoćeš . Reći će ti da si slab, ali ti budi mudar. Ne moraš biti jak da bi bio pametan. I ne moraš biti slab da bi bio poražen. 

Dopusti da te preplave emocije. Tuga, radost, strepnja. Dopusti sebi da se izdigneš iznad svega što te natera da padneš. Postoji samo jedna stvar koju ne smeš sebi da dopustiš. A to je da se plašiš. Strah će paralisati sve tvoje druge emocije. Nećeš biti ono što jesi i bićeš bez puta i cilja. Kome to treba, da bude bezličan, nem i bled ? Šta god da radiš, i gde god da jesi u ovom trenutku. šta god da te muči i ganja , i  o čemu god  misliš pred spavanje suoči se sa time. To čega se plašimo  je često ono što nam je nepoznato. Upoznaj se sa svojim strahovima kako bi ih savladao.

Нема коментара:

Постави коментар