31.05.2017.

MINIMALIZAM u realnom životu

Koliko sam samo stvari nagomilala za ovih tri godine koliko živim u ovom stanu! U ormaru imam mnoštvo stvari koje ne nosim, po fiokama razne papire koji mi nisu potrebni a u kupatilu gomilu kozmetike i šminke koje ne koristim ili im je istekao rok dok su čekale da dođu na red, odnosno da počnem da ih koristim.  A onda se desio preporod, svanulo mi je kada sam upoznala MINIMALIZAM

O minimalizmu kao pojmu u arhitekturi, primeni u sređivanju eneterijera i o samoj istoriji minimalizma možete pročitate u OVOM članku na koji sam naišla.  Postepeno sam počela da primenjujem minimalizam u svim aspektima svog života. Prvo sam krenula od sređivanja kupatila. Izbacila sam na sunce toliko stvari koje ne koristim! Toliko šminke, olovaka za usne, karmina, pudera... koje sam i zaboravila da imam. One koje ne koristim a u dobrom su stanju sam poklonila a one sa isteklim rokom sam bacila. Lakove za nokte koji su dotrajali sam bacila i dok to nisam uradila nisam primećivala koliko ih imam i koliko mi nisu potrebni u svim bojama.


Koliko se samo prostora oslobodilo, i koliko se manje prašine sakuplja! 


A onda sam prešla na sobu. Previše figurica, i ostalih sitnica ređala sam pored Tv-a, na Tv-u, ispod Tv-a... Pa kad dođe vreme za brisanje prašine - JAO ! Sve sam ih spakovala u fioku a samo par stavila na police, pa ih povremeno menjam. Lakše se pomere, lakše obrišem prašinu i ne oduzme mi mnogo vremena. Pa, bravo za mene !Ormaru još ne prilazim. Plašim se, šta će sve tu da se nađe. Ali...plan mi je da garderobu koju ne nosim poklonim ili odnesem u Crveni Krst. Dosta je bilo gomilanja.


Dakle, ne treba vam tri tečna pudera, ne treba vam pedeset lakova i ne gomilajte stvari! Prašina se lakše obriše kada je manje stvari na policama a lakše diše kada ima više prostora. Gomilajte uspomene ako već morate nešto da gomilate. Нема коментара:

Постави коментар