28.05.2017.

PILATES : Dr Slavica VukosavljevićPilates je oblik vežbanja kojim ćemo brzo postići zategnute , lepo oblikovane, fleksibilne, jake i izdržljive mišiće. Kvalitet vežbi i pravilno izvođenje je mnogo bitnijie nego kvantitet izvođenja. Veliki naglasak stavljamo i na pravilno disanje jer time pokreti imaju maksimalan efekat. 

Neke od prednosti pilatesa su fizičko i psihičko jačanje , bolja koncetracija, povećanje kapaciteta pluća, jačanje celokupne muskulature i pravilno držanje, lakše izvođenje svakodnevnih aktivnosti, oslobađanje bolova u leđima i vratu kod ljudi koji dugo sede , poboljšanje cirkulacije, jačanje dubokih trbušnih mišića i ispravljanje posture. Takođe, povećava se elastičnost i pokretljivost zglobova, brži oporavak i jačanje tela posle povreda ili operacija, povećanje gustine kostiju kod starijih osoba, smanjenje masnih naslaga uz korekciju ishrane.

Jedna od prednosti pilatesa je da aktivira baš sve mišiće celog tela na jednostavan način i sa minimalnom mogućnošću za bilo kakve povrede. 

Pilatesom mogu da se bave svi bez obzira na starost ili pol, svaki trening je individualno prilagodljiv. 

Druženje i pozitivna energija i oslobađanje od stresa su neizbežni na svakom našem treningu i možda  najvažniji deo i najveća korist svakog treninga.

Slavica drži i treninge Cardio Stepa, pa ukoliko želite da budete psihički i fizički zdrave, da se osećate dobro u svojoj koži  ili imate neke druge nedoumice vezane za pilates ne ustručavajte se da joj se obratite. Kod nje treniram, evo, već treći mesec i primećujem značajne razlike u svom držanju i zategnutosti mišića. 


Klik  na Dr Slavica Vukosavljević  . 

Нема коментара:

Постави коментар