19.06.2017.

Zašto muškarci varaju?

Nema te devojke koja se nekada nije zapitala, zašto muškarci varaju? Bilo da ste bile u koži prevarene ili one sa kojom su varali mora da vas je nekada ovo zanimalo. Pre par dana na mom FB profilu postavila sam isto pitanje. Zanimalo je šta će reći muškarci ali i devojke. Bilo je onih muškaraca koji su odmah zauzeli odbrambeni stav, i upono su tvrdili da ne varaju svi muškarci. U redu, slažem se, ali zašto varaju oni koji varaju?


Bilo je onih koji su tvrdili da ono što nemaš kod kuće tražiš negde drugde. Hmmm, pa dobro ali šta će ti onda to kod kuće? Razumem potrebu za promenom partnera. Svima nam nekada treba promena. Ali šta, sad ćeš malo kod nje pa ćeš da se vratiš meni? Ne razumem. Ako ti se ne sviđa ono što imaš sa mnom, to je u redu. Imaš puno pravo da ti se to ne sviđa. Budi muško, reci. Nemoj da mi se vraćaš kad se žargonski iživiš jer neću da te čekam. Nisam luda!Devojke su malo bolje sagledale situaciju pa su, verovatno, na osnovu ličnog ili nečijeg iskustva u duštvu donele ozbiljnije zaključke. Neozbiljni su. Nedovoljno zreli. Jure sve što nosi suknju i ide na dve noge. Slažem se, ali šta će ti takav? Čula si o njemu da  preferira veze za jedno veče a opet si se zalepila za njega? Ne, ne i ne. Možeš ti to bolje. Ne krivim ih, može im se, jel? Ne mogu da odole, ne razmišljaju glavom...U redu, ali ajde ti budi pametnija. Ne veruj u svaku priču koju ti servira. I ako znaš da je po prirodi takav, ne očekuj da se zbog tebe menja. Vrlo je verovatno da ćeš se razočarati. A opet, ne treba ti to.Ako ti se neka devojka više ne sviđa, i ako sebe više ne vidiš sa njom a ti budi muško pa to i reci. Ne čini te muškarcem što veći broj devojaka sa kojima ćeš da budeš, već stav i odgovornost. 

Ako znaš da je prevario predhodnu devojku, ako ti čak sam kaže da ne želi ništa ozbiljno, run girl, run! Vuk dlaku menja, način razmišljanja retko. 


* Tekst nije napisan sa namerom da nekoga vređa. * 


Нема коментара:

Постави коментар