08.07.2017.

Život u jednoj reči

Prošle nedelje sam se priključila sajtu Quora. Isprva, nisam znala o čemu se radi. Videla sam da je blogeri u inostranstvu koriste da bi dobili inspiraciju. Malo sam pretraživala, i shvatila da se radi o platformi koja vam nudi da postavljate pitanja ali da odgovarate na neka druga. Ono što je dobro je da ne možete postaviti pitanje ukoliko ga je već neko postavio, možete učestvovati u diskusiji i dati vaš, originalan odgovor. Pitanja se tiču mnogih tema, od ljubavi do smisla života, preko zdravlja, obrazovanja, kultura i nacionalnosti. Naišla sam na par zanimljivih pitanja, koja su me naterala na razmišljanje, ali i na mnogo različitih odgovora koji su mi dali ideju. Zašto ne bih napisala post o tome?

Pitanje koje mi se učinilo zanimljivim je bilo formulisano tako da ispitanici, odnosno oni koji žele da odgovore, opišu život u jednoj reči. Zanimljivo. Ja sam se prvo zamislila, pokušala da odgovorim u sebi a zatim pogledala i ostale odgovore. Sa mnogima od njih sam se složila, i mnogi od njih su me dodatno inspirisali. Ovaj post sam osmislila kao analizu svakog pojma koji su ispitanici napisali, uz svoje mišljenje o tome. Nadam se da će vam biti zanimljivo, kao što je i meni bilo dok sam čitala sve te odgovore i njihova obrazloženja. Izvinjavam se na predugom uvodu. Uživajte u čitanju!
Opišite život u jednoj reči. 

Perspektiva 

Rekla bih da sve zavisi kako gledate na stvari. Dakle, važna je vaša perspektiva života. Da li ga vidite kao samo preživljavanje od dana do dana, ili želite da se ostvarite u životu kao majka, suprug ili budete uspešni na poslovnom planu? Možda želite sve to, to je sasvim u redu. Možda je nekome to što ste uspešan bloger glupost, on život ne može da zamisli uz laptop konstantno, ali vama se to sviđa. Vaš život je blogovanje. Ili pak, ukoliko ste lekar, vaš život je rad sa pacijentima. Vi to tako vidite i tako osećate. 


Prilagođavanje

Istina, u životu se moramo prilagođavati pojedinim situacijama, ljudima, okolnostima. Pomalo zvuči kao da u nama preovladava životinjski instikt, ali tako je. Oblikujemo se prema životu kao što i njega oblikujemo po nama i našim potrebama.


Iskustvo 

Nebitno da li je loše ili dobro. Svako ima poentu i pouku. Iskusite život, deo po deo. 


Energija 

Bilo da je pozitivna ili negativna ona stalno kruži oko nas. Energiju ulažemo u disanje, spavanje, u ljubav. Ali i u rad, razmišljanje...


Rolerkoster

Ja ne bih da mi život bude rolerkoster, ali ponekad se ne može od toga pobeći. Sa druge strane, ima onih koji vole izazove i adrenalin. Ne, hvala. Za mene je ova reč više sinonim za strepnju, nemir, strah.


Dilema 


Ceo život svodi se na dileme kad malo bolje pogledaš! Šta da obučem ? Za koga da se udam? Šta da poklonim, gde da živim... Ali pored dilema, tu su i ...


Izbori 

izbori. A što više izbora , to više dilema. A nekad moraš da izabereš.


Šta je  za  vas život? 
Može li se opisati u jednoj reči? 
I koja bi to za vas reč bila? 


Social Media:            Нема коментара:

Постави коментар