03.08.2017.

5 načina da motivišete sebe.

Imate plan. I imate cilj. Ali između plana i cilja proces je težak a put je dug. Kako ostati dosledan? Kako ostati motivisan? Kako nastaviti dalje kada ne ide? Kako ignorisati jedan poraz zarad višeg cilja? Koliko se žrtvovati? Koliko se predati tome što radimo/želimo/stvaramo?Uspešni ljudi sebi zadaju cilj i na putu do njega drže se plana. Ali šta ako plan krene naopako? 


Ne paničite. Ne možete samo ono što niste probali. Sve je stvar volje. Ne odustajte. Važan je i put a ne samo cilj. Jer ako je put moralno ispravan samo tako možete uživati kada stignete do cilja. Nikako drugačije.


Kojih 5 načina možete koristiti da motivišete sebe ?


1. Zapitajte se, zbog čega nešto radite?


Jako je bitno da znate zašto nešto radite. Od jačine razloga zavisiće vaše angažovanje, imaćete veću motivaciju. Ono u šta ulažete vreme i ljubav ne može da ne uspe.


2. Bodrite sebe.


Jako je važno da imate unutrašnju komunikaciju. Šta vam govori srce? Da livaš mozak ima neki savet da vam da? Ponavljajte sebi da možete i pri tom se gledajte u ogledalu.


3. Budite uporni.


Na putu do ostvarenja cilja naići će sitne pa i krupne prepreke. Neke će se lakše preskočiti a neke lakše. Ne odustajte, pronađite snagu u sebi.


4. Zadajte sebi mini zadatke.


Svakoga dana zadajte sebi po neki zadatak. Neka to budu neke male stvari, nešto u čemu ćete uživati i nešto što vas neće preterano preopteretiti. Radite na sebi.


5. Nagradite se.


Za svaki uspeh, za sve ono što ranije niste mogli a sada možete...nagradite sebe! 2 коментара: