03.10.2017.

NEGA LICA ( Jesen, 2017. )

Prvi put pišem o nezi lica i proizvodima koje koristim u tu svrhu. Moja koža je osetljiva sa masnom T zonom. Mislim da je to ubedljivo najzahtevnija kombinacija i što se tiče nege i što se tiče šminkanja. Nisam neki stručnjak, odmah to da na početku razjasnimo. 


Dugo sam tražila proizvode koji će mi odgovarati. A posebno mi je dugo vremena trebalo da pronađem adekvatnu kombinaciju proizvoda, od proizvoda za čišćenje pa sve do kreme. Bio je to put na kojem sam često nailazila na greške. 


Birala sam agresivnije proizvode. Birala sam previše masne kreme. Nije sve onako kako piše na bočicama i kutijicama. Ono što odgovara meni ne mora da znači da odgovara i vama, čak i ako imate isti tip kože. Predlažem da isprobavate, jer samo tako ćete biti sigurni šta prija vašoj koži!Ujutru kad ustanem moje lice je ujednačenog tena. Imam crvenilo po obrazima, a bubuljice su pod kontrolom. Umivam se Bioten umivalicom sa ekstraktom pamuka. Najviše mi prija od svih umivalica. Njome se umivam ujutru jer mi ne isušuje lice i ono je mekano i spremno za kremu. Nakon umivanja hidriranje je važan proces. U tu svrhu koristim Balea kremu za lice. Jako je nežna. I čini mi se da proizvodi koji u svom sastavu sadrže ekstrakt pamuka jako prijaju mojoj koži. Nakon hidratacije, sledi šminkanje o čemu će biti reči u nekom drugom postu.


Uveče, lice umivam prvo glicerinskim sapunom iz apoteke. On mi najviše odgovara, njime i skinem šminku. Pokušala sam sa korišćenjem vlažnih maramica, ali mi one samo dodatno iziritiraju lice. Kada je svakodnevno čišćenje u pitanju nakon umivanja čistim lice micelarnom vodom i hidriram ga kremom.

Dva do tri puta nedeljno radim piling lica i stavljam masku. Tako se lice dodatno čisti a maska ga regeneriše, hrani ili umirije u zavisnosti koju odaberete. Za piling koristim Bioten piling za normalnu i kombinovanu kožu.  Divno miriše, i nije previše grub a opet imate utisak da stvarno nešto radi koži. u DM-u uvek pronađem neku masku za sebe pa sam tako ovih dana zaljubljena u masku koja greje.  Obično ono pakovanje od dve podelim u još dva dela. Pa mi sve to bude za dvadesetak dana. Nakon maske, čistim lice micelarnom vodom. Koistila sam razne. Od Baleine preko Biotenove i konačno sam pronašla odgovarajuću. U pitanju je Garnierova micelarna voda.  Uveče pred spavanje dobro hidriram lice kremom.


 Lepota je nega!

Predhodni post : FAVORITI Septembar (2017)

Нема коментара:

Постави коментар