16.05.2018.

Najviše na svetu.

Najviše na svetu volim kad umorna spustim glavu na tvoje rame a ti me uspavaš mazeći me po kosi. Ponekad to zvuči kao otrcana scena iz filmova, hiljadu puta ponavljana, ispričana i prepričana tako da izgubi svaku vrednost. Češće, to je najlepši trenutak među nama kojim se završi jedan a počne drugi dan. I ja sam, srećna što te imam, i što imamo te scene iz filmova, i što je taj film naš. Tada mi se čini da sam uvek volela tebe i samo tebe čak i onda kad te nisam poznavala. Znam, nemoguće je. Ali, u paralelnoj realnosti mi smo postojali i pre nego što smo počeli da se ljubimo zavisni jedno od drugog.


Najviše na svetu volim kad mi skuvaš kafu, doneseš jagode i pokrivaš me. Ponekad u sred noći čujem da šapućeš mojim usnama, nekad osetim tvoj dah na vratu, i više ne spavam nego što spavam, ali srećna sam. Rasplačem se kad god pomislim da sve ovo može da nestane pa te stegnem najjače jer se plašim da ne odeš, ti tad kažeš kako sam ojačala a ne slutiš da sam baš tada najslabija na svetu. 


Najviše na svetu volim kad mi kažeš da sa mnom planiraš budućnost. Jer, ja sam već sve isplanirala. Mogu već da vidim, osetim i čujem sve to. Miriše kafa, a na šanku u kuhinji sedimo kao deca i mlatimo nogama. Onda se dugo grlimo na pozoru, gledamo u novi dan kao da kažemo Hvala za svaku milost koja nas je zadesila. Grdiš me što sam bosa, nosiš me u sobu pa se oblačimo između poljubaca i zagrljaja, nekako usput, bez ikakvog reda. Kažem ti da moram da se našminkam, ti meni da sam lepa i bez šminke. Kažem ti da si zgodan u tim farmerkama, ti meni da si samo moj. Kažem ti da kasnimo, ti meni da ne brinem jer uvek stignemo na vreme. Kažem ti da te volim a ti meni šapneš NAJVIŠE NA SVETU.
   

Нема коментара:

Постави коментар