15.08.2015.

Book review : Karen Tompson Voker - Doba čuda

Veoma mi je drago što vam se svideo moj prvi post na temu knjiga koje sam pročitala! :)

Od sada će te takve postove češće čitati na mom blogu.  Juupiii! :)


Za danas sam vam pripremila priču o vremenu. Zemlja se sporije okreće. Dan traje duže. Sve to utiče i na ljude, ali i u prirodi. Iako se dani i noći ne smenjuju uobičajno, na dvadeset i četiri sata, život ne može da stane! Kako se u svemu tome snalazi Džulija koja živi u Kaliforniji? Da li dolazi smak sveta? Ili televizija i novinari šire lažne informacije? Kome verovati? Može li se negde pobeći? Postoji li sigurno mesto? Da li život i dalje ima svoj smisao? Treba li se predati? Ili se ipak nešto može uraditi? 


Karen Tompson Voker je rođena u San Dijegu, u Kaliforniji. Studirala je engleski jezik i kreativno pisanje, takođe u Kaliforniji na univerzitetu UCLA. Pisala je i za univerzitetski  časopis Dejli Bruin. Nakon toga preselila se u Njujork kako bi nastavila usavršavanje. Roman o kojem ću vam ja pisati zove se Doba čuda i, negde sam pročitala, da ga je pisala ujutru, pre odlaska na posao ili ponekad dok se vozila metroom. 2011. godine dobila je nagradu od strane časopisa posvećenog vizualnoj umetnosti i književnosti Bomb. 

PHOTO : Google

Šta drugi kažu o knjizi : " Čarobna knjiga koja kao da nam šapuće da čak i kad zla kob zahvati ceo svet, naši životi ne gube smisao. " 

                                                        Minnesota Herald Tribune

" Evokativna i poetična, knjiga koju ćete zavoleti od prve stranice. "

                                                              Huntington News

"Ispričana jednostavno ali sa velikim umećem, ispunjena izvanrednim metaforama, ova priča odzvanja velikim i malim istinama. "

                                                                Kansas City StarŠta ja kažem o knjizi : 


Džulija, glavna junakinja uskoro slavi rođendan. Sa svojih jedanaest godina susreće sa čudnim fenomenom. Zemlja usporava. Dani i noći traju sve duže. U novonastaloj situaciji, ona proživljava stvari tipične za devojčicu njenih godina. Menja prijatelje. Upoznaje prvu simpatiju, prvu ljubav. Ona se zaljubljuje, brak njenih roditelja je u krizi, dani postaju sve duži. Postavlja se pitanje hrane, vode, opšteg opstanka vrste. Bliži li se smak sveta? Ili je to samo prolazna faza kroz koju Zemlja prolazi na svom putu oko svoje ose? Pošto se ništa ne može učiniti da se stvari isprave, treba se navići na ono što se dešava. Ali, kako ? Trebali nastaviti svoj život dalje? Ili treba čekati da dođe smak sveta? Ludi odlaze. Traže mesto na kojem će se sakriti od onoga što dolazi. Ali, šta je to? Može li se sve vratiti u normalno stanje? U trenutku kada Džulija donosi važne odluke dan traje nedeljama. Ona se trudi da razmišlja o budućnosti što više može, iako je ona u tom trenutku isuviše neizvesna. Odlučuje da postane lekar. Da li mi prolazimo? Ili samo vreme prolazi pored nas? 

Linkovi : 
Нема коментара:

Постави коментар