03.09.2016.

Ali ja onda neću voleti sebe

Ne stidim se onog što jesam. Možda nisam bolja od vas, ali ne težim ka tome.

Ja sam svoja. Ne želim da me upoređuju. Pomalo sam neshvaćena u ova luda vremena, ali zar nije svako vreme ludo? Danas za mene, sutra za tebe.  Dajte mi reči i ja ću vas učiniti besmrtnima. Bićete zauvek trag na ovom svetu. Ali to nije suština svega. Ponekad je važan put, a ne samo cilj. Ne branite ljudima da vole, da pate, da se raduju, da plaču. Negativno nas uči šta je pozitivno i čemu treba težiti. Ne, ja nikad neću biti kao vi. Nikada neću moći da gledam vašim očima. Ja verujem u bolje sutra. Verujem u bolju sebe. Uvek mogu više. 

Dajte mi dobar razlog i pomeriću planine. Volja. Snaga. Ljubav. 

A ako mi oduzmete ono što sam, ja neću znati da volim onako kako volim. Neću znati da dišem ovako kako dišem, neće me radovati iste stvari i neću srećna trčati u njegov zagrljaj svaki put, kao prvi put. Neću želeti da pripadam, a ni da se izdvajam. I biću neka druga ja, vama bliskija. Biću neka duga ja, i više ćete me voleti. Ali ja onda neću voleti sebe. Tome zaista ne vidim svrhu.

Ostala sam ono što jesam. To je moja bitka, moj rat. I svako jutro kojim se budim srećna je moja pobeda! Vas to ne treba da zanima. 

PHOTO by : Pinterest

4 коментара: