05.01.2017.

Izvini ne popravlja slomljena srca

Sanjala sam te noćas. I opet, po ko zna koji put, poremetio si moj dugo građeni mir. Rekao si da se kaješ i da ti je žao, ali nisi rekao zbog čega. I dalje misliš da jedno izvini rešava sve, pa ponavljaš tu reč dugo sve dok te ne oteram od sebe. Izvini ne popravlja slomljena srca.

Rekli su mi da je trebalo da znam. Kada si na početku bio surov i hladan, trebala sam znati da imaš tešku ćud. I trebalo je da zaključim sama da se ni zbog koga ne bi menjao. Ali ja sam ti dala šansu. Dala sam šansu nama. Da se ne bih kajala, da mi ne bi bilo žao, puštala sam te da udješ u moje srce, i u moj život. A ti si uživao u mojoj skromnosti i ljubavi koju si nesebično dobijao. Slušao si sa mojih usana samo nežne reči, i bodrila sam te svim srcem da uspeš da promeniš neke stvari.


A onda sam digla ruke, prestala sam da se trudim. Umorna i željna da sada ti budeš taj koji će pokretati stvari, onaj koji drži stvari pod kontrolom. To se nije dogodilo. A meni je počelo sve više stvari da smeta. Nisam otišla prvi put. Nisam otišla drugi put. Ali znala sam ako se pomirim sa nekim stvarima neću imati pravo da tražim da ih menjaš. Mada, nisam to ni želela. Želela sam da ti to uradiš zbog mene.


Onda je krenulo vređanje mene. Rekao si da sam zahtevna, da sam nezahvalna, da preterujem. Ne. Bila sam samo previše strpljiva, predugo sam čekala, previše dugo ignorisala neke stvari. Nemam nameru više to da radim. Ako poštuješ moja osećanja prema tebi, moraš da poštuješ i mene samu, da uzmeš stvari u svoje ruke i prilagodiš se situaciji. Ponos ubija ljubav, ali nije to najgore što može da se desi. Možeš uskratiti sebe za  iskreni osećaj, dodir i reč. To se oprašta drugima. Sebi se ne oprašta.


2 коментара:

  1. Odlično. :)

    introvertna-holandjanka.blogspot.com - post o filmovima

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno i osjećajno! :-)♥

    Pratim te, ako želiš uzvrati. ♥ http://lifella2.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши