25.02.2017.

Book review : Trebalo je da znaš


Ona je Grejs. Njen muž je poznati dečiji onkolog. Ona živi u zabludi da je u srećnom braku. On mnogo toga krije. Kada jednog dana misteriozno nestaje ostavlja za sobom mnoštvo misterioznih pitanja. Grejs će se zapitati da li je zaista dobra u svojoj profesiji i otkriće mnogo toga što nije znala o svom mužu Džonatanu. Trebalo je da zna. A ništa nije znala.

U pitanju je triler, misterija, koja nas podseća da ništa ne mora biti onako kako izgleda. A ipak, tolike stvari koje su pred nama jesu očigledne kad se otvore oba oka. Čitajući ovu knjigu dobila sam da napišem pre izvesnog vremena jedan post koji sam nazvala isto kao što glasi i naslov ove knjige. Možete ga pročitati na ovom LINKU. Tada još nisam imala u planu da napišem recenziju, odavno nisam to radila, ali misli da je krajnje vreme da se ponovo vratim u formu.

Smatram ovu knjigu jako poučnom. Neću vam pričati radnju, jer onda ćete sve znati. Poenta je da ne znate, a da vas zaintrigiram da je pročitate. U ovoj knjizi ćete naći odgovore na mnoga pitanja, ali ćete i shvatiti da su ti odgovori jako jednostavni. Neki od njih se ukažu pre nego što postavimo pitanje, a pitanje ko pitanje kad dođe kasnije zahteva neki novi, drugačiji odgovor. Ustvari, sve je poznato. Sve smo znali. Samo smo živeli u nadi da nije tako.

Ako ste se ikada pitali da li će se neko promeniti zbog vas verujte mi da neće. Promeniće se ako to bude želeo. Ne znam, možda možete da ga naterate da želi. Ako otvoreno kaže da ne može da se promeni, verujte mu. Ukoliko budete to ponovo tražili, uzalud, pa budete razočarani, ne možete nikoga da krivite. Trebalo je da znate unapred odgovor na vaše pitanje. Kada nam je nešto čudno, kada počnemo da sumnjamo, to je znak za oprez.

Nije sve onako kako izgleda, nisu ljudi monstrumi, monstrumi žive u njima.
Нема коментара:

Постави коментар