14.02.2017.

Gost Post : Sonja Gligorov // Moj sin - Moj Petar Pan

Danas sam za vas pripremila Gost Post koji odavno nisam pisala. Hmm, na ideju sam došla slučajno a namerno sam izabrala Sonju. Znate ono kad se neko odmah prepozna, složi? E, to smo nas dve. Lavice i u životu i u svakom njegovom aspektu, borimo se za bolje danas, za bolje sutra. Moja trenutna inspiracija je veza u kojoj sam a njena njen sin Uroš. 

Pročitajte šta to Sonja piše o ljubavi prema svom sinu, njenom malom Petru Panu."Morao si biti baš ovakav kakav jesi, jer sam te dugo i sa neizvesnosću čekala. Nisam mogla ni da slutim kako brzo vreme čini svoje, a učinilo je da se zaljubim u tebe, onako kako samo mama zna. Svakim danom si mi lepši, zanimljiviji, šarmantiji i sve to uz dozu svakodnevnih nestašluka koji čine da me na kraju uvek kupiš osmehom i da pokleknem pred tvojim zahtevima.

 A priča...joj priči nikad kraja. Upijaš sve kao mali sunđer, žedan znanja i svega novog što ovaj, vremenom ćeš shvatiti, ne tako lep svet, ima da ponudi. Jedno tvoje kosima umesto komšija i gotova sam. Ti si moj večiti dečak, moj dugo iščekivani Petar Pan, mamina dika, ponos, oslonac, ali pre svega ljubav. Ona ne može da se poredi ni sa jednom ljubavlju koju sam do sada osećala. Ova ljubav ne prestaje, ne stoji u mestu, samo raste i umnožava se. Volim tvoje sve, je ti si deo mene, iako svoj, sazdan si od delica mene; nadam se onih najboljih. I nas dvoje smo golem period bili jedno. Dok sam disala, disao si i ti. Kako je stomak rastao tako je i moj ponos; neopisiv ponos da baš ja imam tu privilegiju da nosim jednog divnog plavokosog dečaka. I kad sam neraspoložena i kad mi nije dan i kad hoćeš da si svoj i želiš previše slobode, tu si da izmamiš osmeh na moje lice pa sve  brige nestanu. 

Ti si mamin šarmer i glumac kakvog svet još nije video! Ne mogu da upakujem u reči, nešto što samo može da se oseti. Ali pošto drugačije ne znam, dodaću samo da te beskrajno volim moj plavi dečače. I još nešto; nemoj nikad da odrasteš. Ostani uvek Petar Pan - večiti dečak. Vremenom ćeš shvatiti zašto je tako bolje."

1 коментар:

  1. Draga Nevena,želim samo da ti uputim još jedno veliko HVALA što se nesebično daješ. To je velika vrlina;a takvih je jako malo.
    A pro po teksta: Nedođija je dostižna; samo treba malo da se vratimo u rikverc, u detinjstvo..i sve je kako treba da bude!

    ОдговориИзбриши