03.02.2017.

Najčitanije : Osvrt na JANUAR 2017 .

U januaru nisam bila toliko vredna, koliko sam mislila da ću biti. Jedan od razloga jesu ispiti koji su iscrpeli što moju energiju što moje vreme. Nisam verovala da januar može biti toliko duug, ali sad kad je prošao osećam olakšanje. Neka vam februar bude bolji, produktivniji, lepši, topliji. 


Prošle godine, u ovo vreme, bila sam tužna i povređena.U mojim očima se video neizmerno razočarenje. Ali se sećam jednog jutra kada sam odlučila da to promenim. Pisala sam već o tome ranije. Pisala sam o časovima plesa na koje sam krenula, o druženju sa ljudima koje neizmerno volim. Dokaz da sam uradila pravu stvar došao je polovinom prošle godine. Ponekad mi se čini da se znamo godinama, pa često ne mogu ni da se setim kad smo se upoznali. Previše se toga desilo u tom periodu. Upoznala sam sebe kakvu ranije nisam znala. Smejala sam se !


Ceo tekst : Neke druge stvari 
Dan starijih jeste 1. oktobra, ali budimo ljudi svakoga dana. Nećemo se valjda setiti onih kojima smo potrebni samo jednom godišnje ? Pomozite onima kojima je to potrebno. Oni će vam kao i deca, nevino i čisto, biti zahvlani. A vi ćete biti punijeg srca, srećniji za još jedan starački osmeh,boru ili pegu.  U januaru sam radila i dva intervju-a, sa Alvirom i Milošem, a njih možete pročitati na linkovima : Alvir Kurtagić i Nitro Acoustic  .
Ova stolica o kojoj vam pišem,znate, nju smo zatekli ovde. U praznom stanu, na trećem spratu, počeli smo od nje. Stajala je tek tako u nekom ćošku, pokrivena najlonom. Kada smo iznajmili stan, stalno sam govorio kako nemamo ništa, kako će biti teško. Pomalo jer sam se plašio, pomalo jer sam žarko želeo da joj pružim sve. A ona je obavila svoje ruke oko mog vrata i rekla : „ Kako to misliš nemamo ništa? Evo, imamo jednu stolicu.“

Ceo tekst : Plava stolica 

Život delim na pre nje i sa njom. To sam već negde napisao, znam. Mnogo se ponavljam, gubim niti, slažem dosta činjenica jednu na drugu. Ne zamerite, nisam pisac. Nemam nikakve veze sa pisanjem, osim što sam oženjen spisateljicom. Razlog zbog kojeg sam se latio pisanja o njoj je, rekao bih, romantičan. Uskoro će pet godina od kako smo zajedno, želeo sam da joj poklonim nešto što nikada od mene ne bi očekivala. Knjigu. O njoj. Čitala je mnogo, pisala je mnogo. Ali nikada nije bila glavni lik. Ne kažem da joj je to potrebno, ali želim da joj to priuštim. Bilo je trenutaka kada sam mislio da ja ovo ne mogu, odustajao sam i vraćao se. Od mnogih sam stvari odustajao i mnogim stvarima sam se vraćao. To nije uvek bilo dobro. 

Ceo tekst : Zahvalan Njoj 


U januaru sam najčešće kafu pila u Gentlman caffe-u , ostvarila saradnju sa drugaricama blogerkama na projektu Zaviri, a ovog meseca vas očekuju knjižare u okviru februarske teme. 

Нема коментара:

Постави коментар