29.04.2017.

Iskreno : Zavisnost od kafe .

Prošlog meseca imala sam jako stresan period. Mnogi ljudi tada posegnu za nečim, za lekovima, za alkoholom. Borila sam se sa tim, tablete nisu dolazile u obzir pa sam jedva nekako uspevala da zaspim, obično pred zoru. Budila sam se još umornija, iscrpljena. A onda bih, da bih mogla da preguram dan sebi pravila ogromnu šolju kafe. Par dana je delovalo, ali bih nedostatke sna osetila čim prođe podne. Glavobolja, nervoza, pospanost, dejstvo kofeina kao da se raspadne u sekundi. I onda opet, borim se sama sa sobom. Nemoj da piješ kafu, nemoj da brineš, nemoj da se nerviraš, lezi ranije, čitaj pred spavanje... Ništa nije pomoglo.


Krenula sam na pilates, morala sam da se trgnem, morala sam da se pokrenem i pobedim stres. Malo sam guglala, i naišla na nešto što bi moglo da mi pomogne. Deluje logično zameniti jednu zavistnost drugom, ali kojom ? Tražila sam nešto zdravije, jednostavnije, bez nus pojava i nešto što ću moći da pijem ujutru na pazan želudac.


 A onda sam naišla na ovaj napitak - med, limun i mlaka voda . Bila sam skeptična, kako će mi to pomoći da se razbudim ujutru? Med sam izvadila iz frižidera, kupila limun i odlučila da probam. Već deset dana jutro počinjem ovim napitkom i primećujem razlike! Ne osećam potrebu za kafom, ne boli me glava u toku dana, a bavljenje sportom mi je pomoglo da usmerim svoju energiju na adekvatan način i rešim se stresa. 


Oni koji su pili med, limun i mlaku vodu duže vreme kažu da reguliše varenje, problematičnu kožu, jača imunitet, štiti od urinarnih infekcija. 


Ukusno je i zdravo! Zašto ne biste probali i vi ?Evo kako ga ja pravim : Potrebna vam je šolja za čaj,kafena kašičica(ili ona drvena za med), limun, med i mlaka voda. U šolju za čaj stavite jednu kašičicu meda, i kolutić limuna. Sve to prelijete mlakom vodom. Ostavite 2-3min. da odstoji. Popijte u gutljajima. 


Нема коментара:

Постави коментар