20.05.2017.

Kako se osećaš danas ?

Dobro. Najčešći odgovor koji dobijem na ovo pitanje. I to iz više razloga, kažu da su dobro jer mene ne treba da se tiče kako su u stvari i kažu da su dobro jer to uvek kažu. Zašto se plašite da kažete nekome kako se osećate? To je prvi razlog nesporazuma. Danas me boli glava jer sam loše spavala. Danas se osećam umorno. Danas sam dobila uznemirijuće vesti. Danas se brinem. To je normalno. 

Mi nismo roboti, mi smo ljudi!


Često će vam neko prići i reći kako loše izgledate, kako imate podočnjake, i kako danas niste najskladnije obučeni. Neko će reći da je to zato što ste ružni, neko jer imate probleme, nekoga samo zanima da li vam se patike slažu sa torbom. Retki su oni koji će prići sa namerom da pitaju kako se osećate. Daj, pusti kako izgledaš, to je najmanje važno. Daj da radimo na tome kako se osećaš iznutra. Jer, ako se osećaš dobro iznutra, biće dobro i spolja. 

Šta te to muči i da li opravdano zbog toga zanemaruješ sebe ? Imaš pravo na loš dan, na lošu nedelju. Koristi to pravo. Imaš pravo da ti se nekuda ne ide, ili da ti se ne priča ni sa kim. Ali nemaš opravdanje da to traje u nedogled. Nećemo da patetišemo nad sopstvenim životom. Ni nad tvojim, ni nad mojim. Nema veze ako si danas raščupane kose, i rasparenih krpica, daj da te popravimo iznutra. Odvedimo tvoju dušu na odmor. Pomozimo tvojoj unutrašnjosti da sarađuje sa spoljašnošću. I hajde, da kad te neko od onih retkih pita sutra kako si ti kažeš istinu i tako prestaneš da lažeš sebe. 

1 коментар:

  1. Odlican post :)
    Nova sam na bloggeru i zapratila sam se,poseti i ti moj blog ako zelis ♡ Dotted with hearts

    ОдговориИзбриши