23.06.2017.

5 načina da budete srećniji ovog leta!

Bez obzira na to koliko imate godina, da li ste muškarac ili žena, da li ste planirali letovanje ili ćete odmor provesti kod kuće, pred vama je super pet načina kako da budete srećniji ovog leta. Mislim da su ovo načini koje možete primeniti bez obzira na to gde živite ili čime se bavite. Jednostavni su, a provereno funkcionišu. Nisam mađioničar, ali hajde da probamo,malim koracima, da nacrtamo osmeh svakome od vas!1. Ustanite ranije 

Postoje među vama oni koji leti duže spavaju, oni kojima vrućina smeta i ometa ih da obavljaju aktivnosti koje inače rade u toku dana. Moj predlog je da ustajete ranije. U početku će biti teško, bićete pospani i mrzovoljni ali već nakon tri dana bićete mi zahvalni. Zašto? Zato što ko jednom otkrije blagodeti ranijeg ustajanja ne želi više da bude spavalica! Nema boljeg osećaja nego onda kad shvatiš da imaš čitav dan pred sobom, za sve ono što voliš. A pri tom, možeš da uživaš u prijatnijoj klimi ujutru a da se kasnije, kada se temperatura popne na neizdržljivo, zavučeš u sobbu i gledaš filmove ili serije. Dakle, jutro je za uživanje. Uzmeš jednu šoljicu i u nju sipaš kafu, poneseš sa sobom časopis ili knjigu, a zatim se ugnezdiš u omiljeni kutak na terasi ili u dvorištu. Uživancija! Budite tih pola sata ili sat vremena sami sa sobom. Prijaće vam!


2. Unosite dosta tečnosti 

Ovo već zvuči kao izlizanafraza, znam. Ali zaista, deluje. Osobe koje piju više vode imaju čistiju i zdraviju kožu, mozak im bolje funkcioniše i dobro su hidrirane. To je jako važno, posebno sada kada se dosta tečnosti izgubi znojnjem.


3. Bavite se sportom 

Niste doterali svoj fizički izgled na vreme da budete fit za leto? Ništa strašno. Zašto ne biste to uradili ovog leta? Bilo da ste ljubitelj grupnih sportova ili želite sami da vežbate pronađite malo vremena u toku dana i za to. Vaše telo će vam biti zahvalno, a vi ćete biti samouvereniji. 


4. Probajte nešto novo

Oduvek ste želeli nešto da uradite ali nikada niste našli dovoljno vremena za to ? Sada je pravo vreme za to! Krajnje je vreme da uradite nešto što već dugo želite. Naučite da plivate, upišite kurs stranog jezika, učlanite se u biblioteku, na kurs plesa... 


5. Zaljubite se 

Jer, letnje ljubavi su najstrasnije. Zaljubite se u svog partnera ponovo. Setite se zbog čega ste se zaljubili , oživite te emocije. A ako ste ipak sami, i ne želite da se zaljubite u neku osobu, zaljubite se u nešto drugo. U knjigu, film, destinaciju. Budite opčinjeni, divite se, ali ne zaboravite da malo ljubavi ostavite i za sebe. Ko nije dobar za sebe nije ni za druge! 

Нема коментара:

Постави коментар