18.09.2017.

Lekcije koje naučimo posle raskida...

Većina nas bila je u situaciji i da raskida i da sa njom neko raskine. Nekad je to obostrana želja, nekad prosto neko od partnera odluči da sreću potraži na drugom mestu. Ono što nikako ne treba da radite jeste da se zavučete pod ćebe i tu ostanete dok prestane da nedostaje, da fali, da boli. Ništa ne prolazi tako lako ako mu ne pokažete pravi put. Ako je neko izašao iz vašeg života i zalupio vrata, potrudite se da na ta vrata više nikada ne uđe. Ni u kakvom obliku. To je najbolje za vas.


Koje su to lekcije koje naučimo kad nas neko ostavi?- Ljudi odlaze i imaju pravo na to. 

Apsolutno. Niko ne treba da ostane u vezi ako se tu ne oseća prijatno iz bilo kog razloga. A i zapto biste hteli da budete u vezi sa osobom kojoj su misli ko zna gde?


- Ako želi da ide, pustite ga. 

Veza ne treba da se svodi na davanje razloga osobi sa kojom smo da ostane sa nama, po svaku cenu.


- Koga nema bez njega se može.

Niko nije toliko nezamenljiv. Uvek postoji i bolji i gori. 


- Ljubav nije dovoljna.

Ponekad uprkos tome što nekoga volimo uviđamo da on nije osoba za nas. Uprkos ljubavi postoje neke nepremostive razlike koje bi bile sve izraženije kako veza odmiče. 


- Ne pokušavaj NIKADA više da promeniš nekoga.

On može da se prilagodi tebi i tvom načinu života. Ali će u dubini duše i dalje da bude onaj čovek kakvog si ga upoznala. Koliko god ti u njemu tražila idealnog - TO JE TO. 


- Neopodno je reći šta ti je potrebno.

Čitači misli još nisu izmišljeni. A i mnogo je lakše da kažeš šta ti je neophodno i šta ti smeta nego da čekaš meeeseeciiimaa da ON ukapira sam.


- Uvek možeš da voliš ponovo.

Ako u tebi ima ljubavi ima je za sva vremena. Ne boj se da voliš ponovo. 


Predhodni post :  Da bi bila srećnija...

1 коментар: