14.09.2017.

Social Media DETOX


Postali smo zavisni od mobilnih telefona, društvenih mreža , objava, notifikacija...spisak je dug. Previše vremena trošimo na ONLINE druženja, a zaboravili smo ljude da gledamo u oči i budemo ono što jesmo. Svako od nas je barem jednom objavio na PUBLIC sliku na kojoj izgleda savršeno srećno/zadovoljno/našminkano/obučeno... Prava istina je da svako od nas ima i loše dane. Njih se ne treba stideti. Neki od nas su jako emotivni pa svaku promenu emocija OKAČE na internet. I sa tim se ne slažem, jer ipak, svako različito tumači stvari... Sa drugima treba deliti važne trenutke, udaja/ženidba/rođenje deteta... Ali ipak i u tome mnogi od nas preteruju. Forsiranje nečega što ne postoji i što nije je po meni najgori oblik korišćenja društvenih mreža. Jer, znate, svi se mi međusobno sretnemo uživo. Kako bismo svi mi koji to želimo malo OHLADILI od društvenih mreža ja sam sastavila DETOX izazov. Ovaj izazov počinje u ponedeljak a završava se u nedelju. Moja preporuka je da barem dva puta mesečno radite ovaj izazov kako bi vam prešlo u naviku. Nije ništa komplikovano, a samo oni najodlučniji počeće ovaj izazov danas i neće čekati ponedeljak! PONEDELJAK OTPRATITE ljude koji nisu vaši realni prijatelji i obrišite aplikacije koje ne koristite. Ukoliko ste ubačeni na mejl liste koje vas ne zanimaju takođe se i sa njih odjavite.

UTORAK Isključite notifikacije.SREDASuzdržite se da čim ustanete pogledate u telefon.ČETVRTAKStavite telefon da se puni van vaše spavaće sobe i jedan sat pred spavanje budite bez telefona.PETAK Izađite u grad bez telefona.SUBOTA Provedite dan bez pregledanja objava drugih i nemojte ništa objavljivati na društvenim mrežama.NEDELJA Neka vam bude isključen telefon celi dan.MOŽETE LI IZDRŽATI?

2 коментара:

  1. Pravi post i konacno da se slazem sa nekim. Prosto je zalosno koliko su ljudi zaboravili da uzivaju u malim sitnicama koje ti crtaju osmeh na lice i da budu onako savrseno mirni i svoji recimo dok ispijaju kafu u drustvu sebi dragih osoba na nekoj reci, zaista prisustvujuci tom razgovoru, salama a ne gledajuci u telefon i klimajuci glavom uz recenicu : "Da, da, ili mhm." a nisu ni prisutni tu, nego su im glave u smeru telefona, like-ova i novih selfia.. .
    Zalosno, ali ovo savremeno doba i tehnologija koju nosi sa sobom ubija odnose, ljudske osobine, a mi smo ti koji joj to omogucavamo.. .

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post, otici u grad bez telefona ili iskljuciti teleofn na ceo dan bice pravi izazov, ali definitivno cu isprobati.
    www.zenskiposlovnikutak.com

    ОдговориИзбриши