20.12.2017.

U duhu novogodišnjih praznika... + Pinterest pozadine za telefon. 🎄🎅🤶

Svi već uveliko uživamo u pazničnoj euforiji, slikamo novogodišnje jelke, kupujemo ukrase, nosimo novogodišnje čarapice i džempere... ali mislim da smo nekako zaboravili da uživamo u pavom prazničnom duhu. Zaboravljamo da je praznik sinonim za porodično okupljanje, lepe misli, zagrljaje, čestitke, podršku, razumevanje, molitve za zdravlje...Nekako je sve izgubilo smisao. 


Nikako da shvatimo da nije važno slikati hranu za instagram, važno je imati šta da jedemo tog dana. Nikako da shvatimo da nije važno da imamo skupi kaput već da nam ne bude hladno. Nikako da pokažemo razumevanje za drugačije ljude od nas, za starije i mlađe, za manje obrazovan, za manje srećnije, za one koji se osećaju kao deca i one koji prerano sazre. 


Otišli smo toliko daleko da smo počeli da vređamo  one koji se pošteno bore za svoja prava, one koji žele da imaju svoj izbor i da taj izbor čine srcem. Toliko smo postali hladni da nas nije briga za one koji imaju malo, nego se divimo onima koji imaju previše čak i znajući na koji način su to stekli. Biramo puteve koji nisu pravi da bismo došli do cilja koji je poogrešan i sve to zarad toga da ostavimo utisak. 


Šta se krije iza svega toga? Da li ste zaista srećni? Čemu težite i od čega bežite? Koliko vas toga deli od mira i spokoja? Šta sanjate i šta žellite? Ima li to smisla ili je smešno ? Čega se plašite dok gazite preko drugih? Pod ovim nebom ima mesta za sve. A svi imamo samo jedan život. Vi ste ti koji birate na koji način ćete da ga živite.
* U duhu novogodišnjih praznika pronašla sam za vas neke divne pozadine za telefon sa Pinteresta. Ukoliko me ne patite na Pinterestu možete me zapratiti i pogledati pozadivne OVDE.Predhodni post : Tri pasusa za kraj. 
2 коментара: