23.01.2018.

To što te VOLIM ne znači ništa.

Znam da ćeš doći ponovo na prag mog srca. Ali tada već biće kasno. Biće to samo mračna i hladna, prazna odaja. I ništa više. Nekad je to bilo utočište za tvoje tople oči i umornu dušu. Nekada smo tu, sklupčani jedno uz drugo maštali o budućnosti. Smejali smo se glupostima i verovali da će ljubav uvek biti uz nas. Ja osećam da odlaziš. Vidim taj kofer pun uspomena, čeka da se zatvori. I voz, težak i surov od reči koje nismo trebali reći poći će u ponoć. Odvešće te. I ja ovog puta neću da vrištim za tobom. Neću da ridam i gušim se u suzama.

Biću tužna i usamljena. I nedostajećeš mi. Ali neću da trčim za tobom. Ovaj put, ne. I nadam se da će padati kiša, da što pre spere ta gorka osećanja. Ne želim te moliti da ostaneš. Tebe, kakav si sada ja ne poznajem. Sa strancem ne želim da delim snove. Dugo sam gradila ovaj naš svet. Mučno mi je gledati svo to cveće kako vene. To nisam mogla sama zaustaviti. Imala sam pravo da znam da si odustao. Ne kažem da bi mi bilo lakše. Ali, barem ne bih nagađala. I ti tvoji izgovori! Nisu me najdostojniji.

Postaje hladno i tiho. I taj tvoj kofer me nervira! Ideš? Ili ostaješ? Pa, dovoljno si odrastao da doneseš odluku. I koliko ti to još vremena treba? Ja ga nemam više! Svo svoje vreme tebi sam dala. Vreme se ne kupuje, znaš? Odlazi! Mada, najviše od svega bih želela da ostaneš. Pusti te igrice, toplo pa hladno. Zar je to još u modi? Imaš li prioritete? Ili živiš samo od danas do sutra?

I drugi ljudi imaju osećanja.I nisi jedini na svetu. A to...to što te VOLIM ne znači ništa. Jer ovde je u pitanju jedan devojački san! A sa tim se ne igra, dragi. Ma, ne radi se tu čak ni o meni! Spasi sebe. Odluči se. Neću čekati večno da čujem ono što želim od tebe. Još nešto samo, moraš da znaš, ovaj put kad odeš ne traži me. Biću daleko od tvojih očiju. I nemoj da pitaš za mene. Ja još nisam čula da se nekom daje milion šansi a da on ni jednu ne iskoristi! Tebi bih i život dala, ali ne mogu da ti dopustim da mi ga uništiš. Žao mi je. Ili si sa mnom ili nisi. Ja za to između ne želim da znam.Predhodni post : Biram da verujem. Нема коментара:

Постави коментар