10.04.2018.

Najbolji savet koji vam neko može dati.

Ne postoji osoba koja zna rešenje za svaki problem. Mnoge probleme rešavamo na osnovu predhodnog iskustva, svojeg ili tuđeg. A mnoge intuitivno, slušajući svoje unutrašnje ja. Svi znamo da se najbolje IPAK uči na sopstvenim greškama. Na primer, ako smo u prošloj vezi bili nepromišljeni, lakoverni i naivni pokušaćemo da to ispravimo u sledećoj. Ako smo bili previše otvoreni prema nekome pa bili iskorišćeni ili povređeni, sledećeg puta ćemo dobro otvoriti oči. To je prirodan proces koji teče mimo nas, čak i kada pokušamo da ga kontrolišemo. Međutim, koji je to najbolji savet koji vam neko može dati?




Prava istina je da najbolji savet koji vam neko može dati NE POSTOJI. U bilo kojoj sferi vašeg života postojaće nešto što će vas mučiti. To isto mučilo je i nekog drugog u istoj toj sferi života. Međutim, način na koji se nosimo sa problemom zavisi od nas samih, od naših osobina, načina na koji smo vaspitani da se borimo sa preprekama. Ono što je meni pomoglo, možda neće pomoći tebi. Zašto ?  Zato što smo potpuno različiti karakteri. Ili se ono što sam ja uradila da pomognem sebi potpuno ne slaže sa onim kako biste vi postupili, u skladu sa vašim karakterom. Najbolji savet ne postoji. Postoje samo iskustva drugih ljudi koja nam mogu pomoći da se pripremimo na ono što može da se dogodi ili na to kako ćemo se možda osećati u vezi sa nekom situacijom. 




To je kao kada vam kažu da vađenje zuba boli. Da. Možda. Ali nekoga više, nekoga manje. Neko može da toleriše više, neko manje. Tako je i sa problemima u ljubavi, na poslu i životu uopšte. Neko može da podnese poraz, brže ustane, ne shvata lično. Važno je ostati dosledan sebi. U svakom smislu te reči. To je savet koji vam ja mogu dati. Biti svoj. Boli vas nešto? U redu, plačite! Povređeni ste? Odlično, sad znate kako je to. Idemo dalje! Reagujte onako kakvi ste iznutra. Ne morate uvek da krijete emocije. Ne morate da lažete da biste se nekom svideli. Ne morate da budete previše oprezni, samo hrabri. Gledajte svojim očima ne očima drugih. Onako kako vidite nešto tako to nešto vidi vas.






   

2 коментара: